Shw diskuterar litteratur och pladdrar om böcker..

måndag, juli 11, 2005

Elddansen av Helene Tursten

Helene Turstens har nu kommit med sin sjätte roman om kriminalinspektör Irene Huss vid Göteborgspolisen. Jag har älskat hennes böcker men nu har en viss mättnad infunnit sig även om också denna bok ändå är läsvärd om man gillar svenska deckare.
"Elddansen" har dansen som tema. I början av sin karriär får Irene Huss utreda en mordbrand där maken till en professionell dansare brunnit inne. En av hennes två barn misstänks för branden men vägrar att yppa ett ord om händelsen. Många år senare hittas en kvinna uppbränd, kvinnan visar sig vara det barn som misstänktes för branden ett antal år tillbaka. Kriminalinspektör Irene Huss omedelbart ett samband och hon tvingas återigen konfrontera sig med familjen. En dansuppvisning visar sig vara nyckeln till hur hela historien skall förstås och det hela får en tragisk upplösning.

Turstens vardagsnära skildringar om hur det är att arbeta som polis, var mamma till två 18 åriga tvillingar och gift är mycket bra och personporträtten intressant skildrade. En bra sommardeckare att läsa på badstranden.
*****

2 Comments:

 • At 9:20 em, Blogger carra said…

  Åh, har hon kommit med en ny roman, det visste inte jag! Det bara trillar in nya böcker av favvoförfattare just nu - här blir det mycket att läsa, minsann! I love it! :D
  Snart ses vi!
  Kram,
  Carra

   
 • At 2:29 em, Anonymous Anonym said…

  Jag har 3 frågar om boken. jag hoppas att du kan fråga.

  1- Tid - Period: När? När ut spelar sig handligen? I nutid eller i förflutet tid? Vilket århundrade? Årstid? Etc.

  2- Miljöver - var?
  var sker handlingen? beskrivingar te x stad.landsbygt hav? bort personerna fattigt eller välbärgat? Hur ser det ut på arbetsplatserna?

  3 - Huvedpersonerna - vem - vilka?
  utseende? egenskaper? känslor? vem repesenterar hjälten? skurken? offret?

   

Skicka en kommentar

<< Home