Shw diskuterar litteratur och pladdrar om böcker..

tisdag, augusti 16, 2005

Svart fjäril av Anna Jansson, 050809.

I Örebro härjar en pyroman. Bränder uppstår på olika ställen i staden och en allvarlig brand utrbryter på Regionsjukhuset Örebro. Polisen Per Arvidsson som i tidigare böcker varit hopplöst förälskad i sin kollega Maria Wern har nu givit upp och fått tjänst vid polisen i Örebro. I samband med detta får han redan på att han är adopterad och har en syster. Han möter också en ny förälskelse i den något mystiska Felicia.

Kriminalinspektör Maria Wern som endast har en undanskymd roll i första delen av boken kommer åter i fokus när en kvinnokropp hittas svårt bränd i Kronviken. Hon tvingas åter samarbeta med Per Arvidsson

Som alltid har Anna Jansson ett samhällsengagemang när hon skriver och i Svart fjäril ställer hon frågor om vad som händer när barn tvingas leva med missbrukande eller psykiskt sjuka vuxna. I denna bok visar hon även hur människor med psykiska problem lätt blir offer för nya hjälpare i form av spåkvinnor mm. Via dyra 071-nummer erbjuds en rad tjänster av "spåkvinnor" som ersättning eller substitut för traditionell terapi.
*****