Shw diskuterar litteratur och pladdrar om böcker..

torsdag, september 29, 2005

Stenhuggaren av Camilla Läckberg.

Än en gång är det polisen Patrik Hedström inom polisen i Tanumshede som återigen blir indragen i en komplicerad mordutredning. Han utreder en olyckshändelse med en ung flicka i den lilla orten Fjällbacka, det visar sig sedan att det inte handlar om en drunkningsolycka utan ett mord. Patrik Hedström är nybliven pappa till en dotter och hans sambo Erica har drabbats av depression. Patrik tycker att det är svårt att hantera fruns depression och flyr på mäns traditionella sätt in i arbetet. Eftersom orten är liten så känner Patrik känner offret och dess familj. Nu visar det sig att Sara var ett barn med speciella behov som också var aggressiv. Familjen hade i och med detta ytterligare ett litet barn och tvingas bo tillsammans med med Saras mormor med man. I romanen framgår det att den lilla bygden bär på hemligheter och bakom de vackra villafasaderna ryms ondska och illdåd, vissa med trådar ända tillbaka till 20-talet.
Romanen handlar på ett plan om föräldraskap på olika sätt, hur klarar en familj av att hantera kriser och omvälvningen som det innebär att få ett litet barn. Hur samverkar det sociala och genetiska arvet från föräldrarna barnens livsval och möjligheter.

Jag tänkte på romanens gestalter även när jag var på jobbet vilket är ett otroligt gott betyg till bokens förmåga att fängsla mig som läsare. Parallellt med en spänannde deckarstory så ställer Läckberg spännande frågor runt föräldraskap .
*****

1 Comments:

  • At 3:59 em, Blogger TJM said…

    The New AIBO Converses
    Lance Ulanoff When Sony introduced the AIBO ERS-7M2 last year, it made a key concession to the ... The company didn't provide a complete list of compatible blogs, but reported that it should work with Moveable Type and Blogger.
    Hello, I stumbled across your blog by sheer chance and I must say that I'm glad that I did! I have a search engine optimisation tool site/blog . Drop by and visit us sometime perhaps!

     

Skicka en kommentar

<< Home